fbpx Over De Drom | De Drom - Centrum van Cultuur

Over De Drom

De Drom biedt een levendig podium op alle facetten van cultureel gebied in Enkhuizen en omstreken dat verbindt, inspireert en beweegt. Als gebouw is de Drom een herkenningspunt dat tot ver buiten de stadsmuren bekendheid heeft. De combinatie van het bijzondere gebouw met uiteenlopende activiteiten maakt de Drommedaris tot een unieke plek. 

Wat maakt de Drom nou echt bijzonder?

 • een markant historisch gebouw op een prachtlocatie aan de havens in Enkhuizen
 • warme, sfeervolle zalen binnen de dikke verdedigingsmuren
 • De intieme sfeer van de voorstellingen, het directe contact met de artiest
 • De gastvrijheid en persoonlijke aandacht dankzij kleinschaligheid

Wat willen we betekenen?

 • De historische toren levend houden voor een groot publiek en Enkhuizer aantrekkelijker maken als woonplaats
 • Kinderen uit Enkhuizen kennis laten maken met verschillende soorten cultuur
 • Amateur clubs & maatschappelijke verenigingen een ontmoetingsplek en repetitieruimte bieden
 • Een hoogstaand & veelzijdig aanbod aan culturele voorstellingen en activiteiten bieden
 • Een avond in de Drom is een volledige avond uit met lekkere koffie, goede wijn, bijzondere bieren en smakelijk eten

De Drom is het Carré aan het IJsselmeer! Elke voorstelling is een unieke ervaring die je raakt!

 

Onze werkwijze

 • We werken veel samen met andere organisaties en instellingen om samen culturele en commerciële activiteiten te ontwikkelen
 • De Drom vervult een spilfunctie als aanjager van cultuur in Enkhuizen
 • In de programmering altijd op zoek zijn naar een goede mix van grootse artiesten en klein onbekend talent

 

De waarde van cultureel ondernemerschap

Net als andere theaters en culturele centra, kan De Drommedaris het culturele programma niet alleen bekostigen uit entreegelden en (teruglopende) subsidies.
Daarom onderneemt de Drom commerciele activiteiten (horeca en zaalverhuur). De verdiensten hieruit komen ten goede aan het culturele programma. Een andere belangrijke bron van inkomsten zijn sponsoren en vrienden.

De organisatie van de Drom

De Drommedaris is een stichting met een bestuur bestaande uit vrijwilligers. De dagelijkse werkzaamheden, culturele programmering, horeca en evenementen worden uitgevoerd door een klein professioneel team van betaalde krachten.

De dagelijkse leiding van de Drom is in handen van Annemarike van Putten. Als Algemeen en Cultureel manager is zij verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de Drom, de culturele programmering, samenwerking met vrijwilligers en met andere culturele instellingen in Enkhuizen en omstreken.

Mike Leegwater wordt ingezet om de culturele programmering op te stellen en te bewaken. Emily Lintvelt is verantwoordelijk voor alle particuliere en zakelijke evenementen in de Drommedaris. Samen met een klein team van bevlogen oproepkrachten regelt zij het commerciële gedeelte van de Drommedaris. De keuken is in handen van onze chef kok Jack Reus en in de Drombar is het Sandra Janssen die de gasten een fijne middag of avond bezorgt. Paul Hutschemaekers is verantwoordelijk voor de theatertechniek.

Daarnaast werkt de Drom met veel vrijwilligers die allerhande taken vervullen van gastvrouw/ of heer, publiciteitsmedewerker, administratief medewerker, en theatertechnici. In totaal werkt de Drom met c.a. 65 vrijwilligers.  Zonder de enorme inzet van deze vrijwilligers zou de Drom niet kunnen draaien.

Het bestuur van de Drom

De Stichting wordt bestuurd door Linda Damhuis (voorzitter / programmering), Marjolein Vink (secretaris / programmering), Dirk Krab (penningmeester), Lara Timmerman (Sponsoring/ PR & Communicatie), Rem Schuijt (sponsoring), Kees Verberne (PR & Communicatie)

Jaarverslagen Drom ANBI 2018

bestuur@drom.nl