Drommensen #1: Nellie

De Drom heeft meer dan 60 vrijwilligers die samen met het kleine kernteam de Drom maken tot wat hij is (en gaat worden!) . Een fantastische groep gepassioneerde cultuurliefhebbers. Wie zij zijn?

Maak kennis met Nellie. 

Waarom ben je vrijwilliger geworden?

“Ik kwam al regelmatig in de Drommedaris toen ik nog werkte, en ik dacht toen al ‘goh, ik zou hier graag vrijwilligerswerk willen doen’. Ik voelde mij thuis in het pand en was erg geïnteresseerd in de programmering. Het duurde nog even voordat ik mij echt aanmeldde, want als ik het deed wilde ik er wel echt tijd voor hebben. Toen het uiteindelijk zo ver was, was het ook binnen een paar minuten gepiept. ‘Wat vind je leuk om te doen?’ Toen ben ik begonnen met persberichten schrijven en verder zouden we wel zien.”

Wat is het leukst aan vrijwilliger zijn?

“Ik doe van alles: gidswerk in de zomer, af en toe helpen achter de bar en op kantoor zijn er altijd veel verschillende dingen te doen. Zo heb ik het bedrijf goed leren kennen. Ik leer nog steeds veel en er zijn constant nieuwe ontwikkelingen want het bedrijf staat niet stil. Dat vind ik echt leuk! Die afwisseling en de nieuwe dingen die er bij komen.”

Leukste voorstelling van het afgelopen seizoen?

“Robert Jan Stips vond ik zo goed! Ik kende hem helemaal niet van vroeger, hoewel ik de Golden Earring wel eens live heb gezien. Hij vertelde, speelde en zong. En hij bracht alles op een heel bijzondere en indrukwekkende manier. Ik vond het van het begin tot het einde boeiend, jammer dat hij stopte haha.”

Wie hoop je ooit nog eens te zien in de Drom?

“Wende Snijders. Sowieso. Ik vind haar gewoon zo’n veelzijdige kunstenaar. En ze blijft volledig bij zichzelf, trekt haar eigen plan. En zij legt zichzelf ook iedere keer weer een nieuwe uitdaging op. Fantastische vrouw.”

Waarom moet iedereen naar de Drom aankomend jaar?

“Ik vind het geweldig dat Ellen ten Damme naar de Drom komt! Zelf ga ik haar dit jaar nog zien in Carré. Maar het is natuurlijk wel erg bijzonder dat we haar straks in onze eigen Drom kunnen zien optreden.”