Oud bestuurslid Jan Smit overleden

Vrijdag 10 mei 2019 is het stoffelijk overschot van Jan Smit gevonden, in het water naast zijn kajuitjacht in de Compagnieshaven te Enkhuizen. Hij was na een vergadering met de Commissie Enkhuizer Klipperrace van plan om op de boot te gaan slapen. Of hij simpelweg de opstap naar zijn schip heeft gemist of onwel is geworden is onduidelijk. Nadat hij de volgende ochtend door zijn vrouw José als vermist werd opgegeven, is de KNRM hem gaan zoeken en werd zijn lichaam gevonden.

 

Jan Smit is voor de Drom van onschatbare waarde geweest. Met zijn enorme technische kennis en kunde heeft hij de Drom meervoudig van advies voorzien en nam hij regelmatig zelf de hamer en beitel ter hand. Tijdens de grote verbouwing van 2011-2015 heeft Jan het technische proces begeleid en was hij een vraagbaak voor iedereen in de Drom. Nadat hij zijn bestuursfunctie heeft neergelegd in 2017 was Jan immer bereikbaar voor advies en tot zijn overlijden actief betrokken bij de Drom.

De prachtige kroonluchter op de begane grond van de Drommedaris, vakkundig door Jan gemonteerd, zal ons altijd aan hem blijven herinneren.

De crematie zal op vrijdag plaatsvinden in Haarlem.

Jan laat naast zijn vrouw José een zoon en een dochter achter.