09|05
za 09|05 20:30 uur

Try Out | Mercy John – Let it go easy wordt verplaatst

Dit jaar kwam het tweede album van Mercy John uit, met de naam ‘Let It Go Easy’. Vele goede recensies waren zijn deel. Daarnaast ontving Mercy John onlangs een gouden plaat voor het samen met Danny Vera geschreven nummer Roller Coaster. Het nummer kwam zelfs op plek acht binnen in de Top 4000 en is daarmee de hoogste binnenkomer ooit.

Soms wordt er gesproken van het moeilijke tweede album. Op Let It Go Easy mag Mercy John dan misschien wel heel wat demonen van zich afschrijven, het album kwam er bijna vanzelf. Waar de Brabander rondom zijn eerste album This Ain’t New York al werk geroemd om zijn songschrijverschap toont  Let It Go Easy maar eens te meer aan dat de diepste emoties vaak tot de meest indringende creaties leiden. 

“Ik geloof er niet zo in dat er albums zijn die je als artiest ‘moest’ schrijven, wel geloof ik in dat Let It Go Easy een logisch muzikaal antwoord is op belangrijke vragen die  op dat moment in mijn leven speelden. Die twee zijn onlosmakelijk verbonden. Veel nummers beschrijven dat proces en dat heeft zijn mooie en minder mooie kanten vrees ik”, zegt John over de nieuwe songs.  De muziek is daarbij ook veranderd.  De Americana invloeden zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de songs soms steviger. Dat de singer-songwriter in korte tijd meer zelfkennis heeft opgedaan wordt al snel duidelijk.  “Iets gemakkelijker loslaten, dat is iets wat ik nooit zo goed heb gekund. Maar misschien is het wel te leren. Het schrijven van Let It Go Easy was in dat geval wel een mooie eerste stap. Let It Go Easy, probeer alles wat makkelijker te zien.”

Kortom Mercy John is een artiest waar Nederland nog veel muzikaal plezier aan gaat beleven!


👉  Showtime 20.30 uur
📍    Enza Zaden Zaal – eerste verdieping
🏷  Zitplaatsen (ongeplaceerd)
🍹  Foyer open vanaf 16.00 uur in Drombar powered by Incotec 

€10,-