13|10
za 13|10 20:30 uur

Tjerk Ridder – ‘Bonne Route!’

“De vele kilometers stapvoets waren bijzonder; mooi en intensief tegelijkertijd. Om het landschap en de horizon steeds heel langzaam te zien veranderen. Experimenteren met tijd en afstand in onze hectische en complexe samenleving. Twee maanden buiten leven, voornamelijk in een tent en zonder het comfort van mijn normale alledaagse leven. De vele spontane ontmoetingen, soms kort, soms langer met allerlei verschillende mensen deden mijn wereldbeeld kantelen”.

Tjerk Ridder is Utrechts theatermaker, muzikant en schrijver. Maar tegelijk: reiziger, verteller en inspirator. Samen met zijn ezeltje Lodewijk liep Tjerk de nieuwe Europese culturele route, het Martinus-pad, van Parijs via Utrecht naar Groningen.

Geïnspireerd door Martinus van Tours, ofwel Sint Maarten ervoer hij wat het is om lopend, open en kwetsbaar, onderweg te gaan en afhankelijk te zijn van anderen. Spontaan ontmoette hij allerlei mensen én zichzelf.

Tijdens de 1000 kilometer lange route van de Franse hoofdstad Parijs via Amiens, Ieper, Gent, naar zijn geboortestad Utrecht en verder naar Leeuwarden naar de Martinitoren in Groningen werd hij geconfronteerd met tijd, afstand en grenzen. Maar ook met zijn verlangens, de drang naar controle en bezit. Het werd een inspirerende maar ook intensieve tocht vol bijzondere verhalen. Ondersteund door pianist Jochem Braat en filmfragmenten vertelt en zingt Tjerk over de ervaringen van de inspiratievolle pelgrimstocht van Eiffeltoren naar Martinitoren.

Meer weten over de reis en de route? Kijk op www.tjerkridder.com

€ 12,00