08|12
za 08|12 20:30 uur

Theatergroep TDPD – Familie

Theatergroep TDPD speelt ‘Familie’ van Maria Goos
Een komische tragedie, een tragische komedie

Theatergroep TDPD is een relatief nog jong Noordhollands gezelschap van ambitieuze amateurspelers. Voor de vierde keer nu brengt TDPD theater een nieuwe bezetting bijeen om een voorstelling van hoog niveau neer te zetten, in verschillende theaters in de Noordkop. Dit jaar is dat ‘Familie’ van de bekende en bekroonde Nederlandse schrijfster Maria Goos.

De voorstelling:

Nog één keer het hele gezin bij elkaar. Met die gedachte huurt Jan een chalet in Zwitserland en nodigt hij zijn kinderen en hun partners uit voor een lang weekend skiën. Een laatste keer samen, omdat zijn vrouw Els niet lang meer te leven heeft. Een laatste keer met het gezin, om herinneringen aan vroeger op te halen. En om nieuwe herinneringen te maken, voor later, als Els er niet meer is.
Jammer genoeg loopt het anders dan de bedoeling was. Niemand lijkt echt zin te hebben in het weekend, de onderlinge verhoudingen staan op scherp en het samenzijn wordt alles behalve ontspannen. De herinneringen die worden opgehaald maken de boel er niet beter op. Frustraties worden uitgesproken, oud zeer wordt opgerakeld, een geheim wordt onthuld, een verrassing raakt ondergesneeuwd. En er worden nieuwe herinneringen gemaakt. Dat wel. Het wordt een weekend om nooit te vergeten.

Familie is een komische tragedie over de ingewikkelde verhoudingen binnen een gezin dat is gevormd in de jaren zestig, met alle tegenstrijdigheden en frustraties van dien.
Familie werd geschreven door Maria Goos, bekend van haar scenario’s voor bekroonde tv series als Pleidooi en Oud Geld. Familie werd oorspronkelijk geschreven voor toneel maar werd in 2001 ook verfilmd in een regie van Willem van de Sande Bakhuyzen.

Spelers:

Henk Helder, Ellie Devilee, Saskia van der Elst, Marcel Ladee, Karianne Regter, Jos van Venrooij.
De regie is in handen van Ellie Devilee.

Verdere informatie:

Regie assistentie: Tjitske Kok. Licht & techniek: Rob den Dulk, Max Koolwijk, Jan Kok. Vormgeving: Rob Hoed. Fotografie: Konstantin Artz, Marc Moussault.
Grafische vormgeving: Jos van Venrooij. PR: Jos van Venrooij. Productieleiding: Marcel Ladee.

Theatergroep TDPD is te vinden op internet: www.tussendeplankendoor.nl, en op facebook als tussendeplankendoor.

€ 14,00