20|10
za 20|10 20:30 uur

(GEANNULEERD) Theatergroep de Kale – De klucht van de molenaar

DEZE VOORSTELLING IS HELAAS GEANNULEERD.

“De voorstelling is een feest!” – “Dichter bij Bredero kun je niet komen!”

In het jaar dat de schrijver Bredero precies 400 jaar geleden overleed speelt Theatergroep De Kale een bruisende en toegankelijke voorstelling van deze klassieker van de Nederlandse toneelliteratuur!

In De Klucht van de Molenaar kan een keurige vrouw ’s avonds de stad niet meer in. De trekschuit waarmee ze uit Leiden kwam heeft vertraging opgelopen en nu zijn de stadspoorten al dicht. Zij vraagt onderdak bij een molenaar en zijn vrouw. Zij wordt zeer gastvrij ontvangen. Al gauw blijkt echter dat de molenaar een wel heel grote interesse in de stadse vrouw heeft opgevat. Hij haalt haar over om elkaar die nacht op een geheime plek te ontmoeten. De stadse dame lijkt wel in te zijn voor een avontuurtje.

De Kale houdt zich al jaren bezig met de 17de eeuwse toneelteksten en speelde eerder onder andere De Klucht van de Koe en Warenar. De spelers kunnen met recht meesters op dit terrein genoemd worden. Met hun beeldende spel en een fantasievolle vormgeving brengen ze de Gouden Eeuw een beetje dichterbij.

Spel: Vastert van Aardenne, Celia van den Boogert, Marieke de Kruijf en Stijn Westenend

Regie: Victor van Swaay

Vormgeving: Marjolein Ettema

Photocredits: Onno Roozen