19|10
za 19|10 15:00 uur

TGD speelt Shakespeare’s “Zoals u het wilt”

Shakespeare ‘s klassieke komedie handelt over macht en hiërarchie, maar laat vooral de liefdesperikelen zien en de vreemdsoortigste manieren van hoe mannen en vrouwen zich gedragen in de liefde.

Onmogelijke liefde, echte liefde, liederlijke liefde, kuisheid, verloren liefde, liefde op het eerste gezicht en liefde voor altijd en een dag passeren de revue.

In de bewerking van, “As You Like It”, geregisseerd door Anna Hinse wordt gespeeld met wat we als typisch mannelijk en vrouwelijk ervaren. Deze ‘vanzelfsprekende’ posities worden door haar en de acteurs subtiel op z’n kop gezet.

Roos Scholten, Hiphop & Heels Dancer heeft met haar dansers speciaal voor dit stuk een choreografie gemaakt. Ook heeft zij decor en kostuums voor haar rekening genomen.

Beeldend kunstenaar, performer en dramaturg Jeroen Fransen heeft speciaal voor deze voorstelling de live talkshow, “As You Like It”, vormgegeven en uitgewerkt.

Maar liefst alle verdiepingen van De Drom zullen het decor vormen voor deze hedendaagse bewerking van het toneelstuk “Zoals u het wilt”. U gaat op reis en beleeft de beklemmende sfeer van het corrupte Hof van Hertog Frederik in het Syngenta theater. In de Foyer maakt u een live opname mee van de infotainment show, “As You Like It”, De show wordt gehost door Pia Vapeur en Arnout Hinse. Samen met verschillende gasten, waaronder een drag king uit Amsterdam, nemen zij genderdiversiteit onder de loep met als main focus travestie bij vrouwen door de eeuwen heen.

Deze sprankelende liefdeskomedie neemt u voor de nodige ontspanning mee naar het Woud van Arden. In de omgetoverde Enza Zaden Zaal beland u in een nachtclub waar mensen uit het Hof naar toe gevlucht of verbannen zijn door de tirannieke Hertog Frederik.

U wordt bij deze van harte uitgenodigd om in uw beste outfit naar de voorstelling te komen. Laat zien met welke veren u wilt pronken. U kunt kiezen zoals u wilt, heel mannelijk, heel vrouwelijk of gender fluïd.  Het thema van de kleding is: underground nachtclub.

Kom zoals u bent of zoals u ook wilt zijn. Misschien speelt u wel een rol in dit stuk! Deel mee in onze feestvreugde aan het eind wanneer de hele liefdeskluwen ontward is.”

TGD vraagt met dit bericht om uw eigen geschreven liefdesgedicht te sturen naar info@tgdrom.nl Uw gedicht komt anoniem terug in het toneelstuk.

Ook doen we bij deze een oproep voor vier designstoelen voor de infotainment show.

€15,00