09|10
di 09|10 20:30 uur

Stemmen uit de loopgraven

Stichting 4 en 5 mei antidiscriminatie comité organiseert in samenwerking met de Drom deze mooie voorstelling. Deze voorstelling wordt gespeeld in de intieme zaal op de begane grond van de Drommedaris onder het prachtige meloengewelf. Het is een voorstelling met een bijzonder verhaal omlijst met prachtige muziek. 

12 soldaten, 12 liederen……

In november 2018 is het honderd jaar geleden dat de eerste Wereldoorlog ten einde kwam. In de voorstelling ‘ Stemmen uit de loopgraven ‘ wordt dat op een bijzondere manier herdacht. Uitgebreid onderzoek naar poëzie uit de Eerste Wereldoorlog bracht de geschiedenis van 12 jongemannen aan het licht die in de loopgraven hun zielenroerselen op papier zetten.

Waar kwamen ze vandaan?

Hoe raakten ze in deze oorlog verzeild?

Hoe liep het met hen af?

Gitarist John Nuyten verzamelde de verhalen van deze jonge mensen. Het bleken persoonlijke, ontroerende en verrassend eigentijdse gedichten te zijn die hij op muziek zette. Zangeres Lizet van Beek vertolkt ze op indringende wijze. Vanuit het decor luisteren 12 jonge soldaten mee naar wat er 100 jaar later is gedaan met hetgeen zij in de loopgraven aan papier toevertrouwden.

Voor meer informatie over de dichters en het programma bekijk de website.

€ 10,00