12|03
do 12|03 20:00 uur

Schrijvers op de planken met Aafke Romeijn wordt verplaatst

Boekenweek voor Jongeren
Schrijfster Aafke Romeijn gaat met het publiek in gesprek over haar debuut ‘Concept M’: een spannend sciencefictionverhaal over een groep studenten die de wereld van de ondergang wil redden. Het verhaal maakt veel ideeën, vragen en discussie los voor een boeiende avond in de Drombar: hoe zie jij onze nabije toekomst?

Genomineerd boek met een eigen soundtrack
Aafke Romeijn (32) is schrijver, vlogger, fervent Twitteraar en columnist van LINDA.nl. Haar debuutroman Concept M was genomineerd voor het beste Boek voor Jongeren 2019 in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig. Helaas viel ze net buiten de prijzen. Haar boek bleef echter niet onopgemerkt en is nu kerntitel voor de Boekenweek 2020 met het thema Rebellen & Dwarsdenkers. Als muzikant bracht ze twee albums en twee EP’s uit met Nederlandstalige electro, en stond ze o.a. op Noorderslag en Lowlands. Bijzonder is haar nieuwe album M: Het is de soundtrack van haar sciencefictionroman!

Concept M
In het jaar 2020, in een Nederland dat sterk lijkt op het onze, leeft Hava, een vijfentwintigjarige vrouw. Haar haren zijn grijs, haar huid is doorschijnend, haar ogen zijn diepzwart. Ze lijdt aan de mysterieuze ziekte kleurloosheid die de maatschappij steeds verder ontwricht: medicatie is onbetaalbaar voor particulieren en de overheid kan de kosten nauwelijks nog dragen. Hava raakt bevriend met een groep radicalen die voorspellen dat kleurlozen binnen een paar jaar in de meerderheid zijn – het einde van de Westerse wereld. Ze begint te twijfelen aan haar eigen bestaansrecht en besluit dat het tijd is voor actie.

Leesclub
Heb je wel eens met een groepje vrienden afgesproken om hetzelfde boek te lezen, en daar dan over te discussiëren? Dat doen wij ook met de Leesclub! Lees Concept M, voorafgaand aan het bezoek van Aafke Romeijn en kom naar de Leesclub. Samen lezen is leuker! Alleen met een boek op de bank is fijn. Maar het is nog fijner als je over het boek en de schrijver kunt praten met anderen. Zo gaat het verhaal nog meer leven.

Voor meer informatie en aanmelding voor de Leesclub kun je contact opnemen met Diane Ensing: densing@westfriesebibliotheken.nl


👉  Showtime 20.00 uur
📍    Drombar powered by Incotec – begane grond
🏷  Zitplaatsen (ongeplaceerd)
🍹  Foyer open vanaf 16.00 uur in Drombar powered by Incotec 

€5,-