08|01
zo 08|01 15:00 uur

Jazzy Sunday afternoon met StarkLinneman Quartet

Met de lancering van het derde album Transcending Chopin Volume 2 & 3 in het najaar van 2016 is het StarkLinnemann Quartet een feit. Jonas Linnemann (drums) en Paul Stark (piano), de beide leiders van de band hebben lange tijd gezocht naar musici die zich willen conformeren aan de brede visie van StarkLinnemann. De formatie heeft sinds de oprichting in 2012 met uiteenlopende bezettingen laten zien zeer veelzijdig te zijn wat betreft muziekstijlen.  Dit is ook terug te horen op de albums Awake (2014) en Transcending Chopin Volume 1 (2016). Het genre van Starklinnemann is het beste te omschrijven als: Universele Crossover Muziek.

Bassist Vasilis Stefanopoulos is al sinds lange tijd een constante factor bij StarkLinnemann en maakt ook nu deel uit van het Quartet. En sinds kort hebben Linnemann en Stark in Iman Spaargaren een tenor saxofonist gevonden die het trio perfect complementeert met zijn hartstochtelijke spel. Alle musici van het StarkLinnemann Quartet spelen op hoog nivo en hebben een brede muzikale opvatting.

Het StarkLinnemann Quartet wil in de toekomst meer cross-overs tussen klassieke muziek en jazz produceren en daarnaast ook nog meer eigen werk uit brengen met een avontuurlijk karakter.

De komende maanden speelt het StarkLinnemann Quartet de muziek van Transcending Chopin Vol. 2 & 3 live op meerdere podia in Nederland.  Meer informatie is te vinden op www.starklinnemann.com

De kans is groot dat men over 150 jaar nog steeds met bewondering naar de muziek van StarkLinnemann luistert!

Foto: Jacquelien Wielaard

Vrij Entree