06|06
za 06|06 20:30 uur

Hommage to the Wizard of Jazz

Het Dromteam haalt alles uit de kast om deze bijzondere theateravond zo sfeervol en veilig mogelijk te maken. Je zou bijna vergeten dat….. Maar nee, dat zijn wij echt niet vergeten. Overal is aan gedacht. En samen met jou, de artiesten en ons team gaan we een goede Dromavond tegemoet. De unieke live-ervaring voor de bezoeker en publiek voor de artiest! Er is voor iedere voorstelling uiteraard maar een zeer beperkt aantal kaartjes beschikbaar.

Ben je benieuwd naar alle aanpassingen die wij hebben gedaan? Klik hier.


Enkhuizen zou dit weekend bol van de Jazz staan tijdens het 47e Jazz Festival Enkhuizen. Liefhebbers worden deze avond toch getrakteerd op een bijzonder optreden van 3 bekende jazzmuzikanten uit de haringstad.

Het was eind 2017 dat Hans Mantel en Jaap de Wit jr. een nieuw orkest in de Drommedaris presenteerden; Hommage. Ze spelen relaxte swingmuziek uit de jaren 20 en 30 en zijn daarmee succesvol op verschillende Lindy Hop dansfeesten door heel Nederland. Nu bijna drie jaar later is het tijd om het concept verder vorm te geven, ze brengen in een intieme setting een ode; Hommage to the Wizard of Jazz!

Die Wizard is Sidney Bechet (1897-1959), samen met Louis Armstrong één van de grondleggers van de klassieke  jazz. Bechet groeide op in New Orleans, verhuisde later in zijn carrière naar Parijs en die invloeden zijn terug te horen in een deel van zijn nummers. Zijn volle sopraangeluid en energieke spel zijn kenmerkend voor deze ‘tovenaar’ uit Louisiana.

Hans Mantel (gitaar, banjo) en vader (bas, bassax, sousafoon) en zoon (sopraansax, vocaal) De Wit nemen het publiek mee naar de bakermat van de jazz en doen dat met veel enthousiasme en een uitgebreid instrumentarium. Kom weer naar buiten en laat dit weekend niet ‘ongejazzed’ aan je voorbij gaan!


👉  Showtime 20.30 uur
📍    Enza Zaden Zaal – eerste verdieping
🏷  Zitplaatsen (geplaceerd)
🍹  Foyer open in Enza Zaden Zaal vanaf 19.45 uur – eerste verdieping

€ 12,50 inclusief heerlijke borrelplank