21|04
za 21|04 15:00 uur

GLOP in Enkhuizen

Na zeven jaar stopt GLOP (Groot Langlopend Orkest Project) en geeft een afscheidsconcert in de Theaterzaal van De Drom in Enkhuizen.

Wat misschien weinig mensen nog weten is dat een van de oudste en grootste trekharmonika-groepen van Nederland in De Drom hun oefenruimte had. Naast de prachtige akoestiek van De Drom is ook dat een reden om op deze plaats ons slotconcert te spelen.

Laatste kans om GLOP te beluisteren!

Er is beperkt plaats, dus wees op tijd

Ons bijzondere orkest, waarvan er maar één is in Nederland, laat zien dat er, onder professionele begeleiding, veel mogelijk is met een klein instrument als de harmonika. Het GLOP repertoire is speciaal door Frans Tromp voor de trekharmonica geschreven. Daardoor kan dit instrument optimaal gebruikt worden.

Naast de ‘gewone’ tweerijer met 21 toetsen aan de ene en 8 toetsen aan de andere kant, komen er ook harmonica’s met meer toetsen in dit orkest voor.

De muziek is meestal vierstemmig. Voor een groot deel zijn de meerstemmige melodieën gebaseerd op traditionele muziek, maar dan bewerkt op een soms klassieke manier. Het unieke GLOP orkest bestaat uit 14 spelers.

Gratis! Wel gaan we na afloop “met de pet” rond