15|11
zo 15|11 15:00 uur

Gitaarsalon: Izhar Elias & Fernando Riscado Cordas

Het Dromteam haalt alles uit de kast om deze bijzondere theateravond zo sfeervol en veilig mogelijk te maken. Je zou bijna vergeten dat….. Maar nee, dat zijn wij echt niet vergeten. Overal is aan gedacht. En samen met jou, de artiesten en ons team gaan we een goede Dromavond tegemoet. De unieke live-ervaring voor de bezoeker en publiek voor de artiest! Er is voor iedere voorstelling uiteraard maar een zeer beperkt aantal kaartjes beschikbaar.

Ben je benieuwd naar alle aanpassingen die wij hebben gedaan? Klik hier.


De betoverende liefde voor de gitaar tekent het leven van Izhar Elias en Fernando Cordas. Vol vuur en passie brengen zij de muziek van Manuel de Falla. Mooie bewerkingen van Schuberts laatste pianosonate laten weer een heel andere kant van de gitaar horen. Fernando Cordas en Izhar Elias zijn bekende gitaristen die het genre van de gitaarmuziek een eigen gezicht geven. Beluister deze middag de veelzijdigheid van de gitaar en ontdek waar ‘El amor brujo’ voor staat!

Laat je ontroeren door Schuberts laatste pianosonate, gespeeld op twee bijzondere negentiende-eeuwse gitaren. Pas lang na Schuberts dood werden zijn pianosonates herontdekt. Inmiddels behoren deze stukken tot de meest geniale werken van de westerse klassieke muziek. Een recente ontdekking is dat Schubert gedurende zijn leven meerdere gitaren bezat en ze zelfs bespeelde. Met bewerking die Fernando Cordas maakte van Schuberts laatste pianosonate zijn Schubert en de gitaar voorgoed met elkaar verbonden.

Dankzij musicoloog Felipe Pedrell raakte Manuel de Falla geïnteresseerd in autochtone Spaanse muziek. ‘El amor brujo’ (De betoverende liefde) ontstond als puur Spaans flamenco stuk voor zang, dans en orkest. Hoewel De Falla’s latere versie voor ballet tegenwoordig het meest bekend is, mag een versie voor twee gitaren natuurlijk niet ontbreken. Met de vurige, passievolle muziek van De Falla en Albéniz komt de moderne gitaar pas echt goed tot zijn recht!

Fotograaf: Lucia Riscado


👉  Showtime 15.00 uur
📍    Enza Zaden Zaal – eerste verdieping
🏷  Zitplaatsen (ongeplaceerd)
🍹  Foyer open in Drombar powered by Incotec 

€ 15,00