31|01
vr 31|01 20:30 uur

Gerard Wortel & Bas van Waard – Wortel Draait Er Niet Omheen | Jubileumoptreden met gratis cd

In zijn liedjesprogramma draait Gerard Wortel er bepaald niet omheen. Als theatermaker, entertainer, bard, stadsdichter, taalknutselaar en zanger verhouden zijn teksten zich tussen scherts en gevoeligheid, tussen lichtzinnigheid en diepte, tussen lichte spot en hartstochtelijk mededogen en tussen absurditeit en aandoenlijke ingetogenheid.

Muzikaal ondersteund door de partituurloze cellist Bas van Waard weet deze troubadour als geen ander zijn publiek te bespelen en te bezingen.

Wortel gooit heel zijn theaterervaring, zijn muzikale en theatrale creaties en al zijn levensliederlijke teksten in de strijd met het publiek. De kracht van dit barse multitalent ligt vooral in zijn liedthema’s, zijn niet aflatend improvisatievermogen, zijn beeldend taalgebruik en zelfspot. In zijn voorstelling zet hij het publiek graag op het verkeerde been en zoals het een wortel betaamt gaat Gerard ook nog de diepte in. En dat met teksten die ‘er toe doen’, met een grote taaldichtheid, en een zodanige snelheid dat er voor de gemiddelde luisteraar bijna geen ruimte overblijft voor enige ontlading. Ben je nog maar net bekomen van zijn liedje over zijn belevenis in de supermarkt, in één adem moet je al weer aanhoren hoe hij de terreur van de e-biker bezingt.

Wortel hekelt, ontroert of laat je ouderwets lachen. Kortom, hij is een man van uitersten die op een aandoenlijke, satirische, onderhoudende wijze er niet omheen draait. Een avond met Gerard Wortel is hilarisch en niet meemaken is een gemis! Voor meer info zie www.gerardwortel.nl


👉  Showtime 20.30 uur
📍    Drombar powered by Incotec – begane grond
🏷  Zitplaatsen (ongeplaceerd)
🍹  Foyer open vanaf 16.00 uur in Drombar powered by Incotec 

€12,50