09|11
za 09|11 21:00 uur

Funky Butt opens Drombar

FUNKY BUTT:

Tijden herleven met de groovy sound van FUNKY BUTT. Een swingende sensatie die garant staat voor een stevige dosis New Orleans Rhythm and Blues, muziek voortgekomen uit Jazz, Gospel en Blues.
Met swing in hun donder weten deze vier heren het publiek kostelijk te vermaken waarbij heerlijke piano solo’s worden afgewisseld met vocale uitspattingen en scheurende saxofoon solo’s.
De bandnaam FUNKY BUTT refereert aan de jazz club Kinney’s Hall waar de grondlegger van de jazz, Buddy Bolden, begin 1900 optrad. Deze locatie zou later in de volksmond de Funky Butt Hall worden genoemd.
Tijdens de optredens daar werd er veel gedanst en er ontstond een befaamde dans die later de “Funky Butt” zou gaan heten, refererend aan de heupschuddende dames die door de beperkte persoonlijke verzorging een onprettige funky geur verspreidden. Nu, decennia later, zijn muzikanten nog steeds gek op deze dans, mits er die dag door de danseres nog gedoucht is!
De muziek van FUNKY BUTT is gebaseerd op de vroege Rhythm and Blues zoals die in de jaren veertig en vijftig te horen was. Deze popmuziek van weleer was de voorloper van de Rock and Roll en is voorzien van heerlijke Boogie Woogie patronen met op zijn tijd een Caribische touch. De band is voornamelijk geïnspireerd door muzikanten als Louis Jordan, Fats Domino, Ray Charles, Professor Longhair en Dr. John.
De vier muzikanten beschikken over een schat aan (internationale) ervaring en staan garant voor een geweldig stuk muziek en een professionele performance waarbij iedere bezoeker in beweging komt.

16:00 Opening Drombar
21:00 Start Funky Butt

Bezetting:
Jaap de Wit jr. altsax, tenorsax, vocaal
Emile van Pelt piano, vocaal
Jasper van Pelt bas, vocaal
Jacco Tool drums

Vrij entree