20|04
za 20|04 18:30 uur

Theaterdiner Denise Jannah – Tribute to Mahalia Jackson

Na het succes van het afgelopen najaar in de diverse Nederlandse kerken met de Mahalia Jackson Kerkentour, krijgt deze tour een vervolg in de Nederlandse theaters. Diverse theaters die te horen kregen van deze concerten hebben Denise Jannah benadert  met de vraag om ook daar dit krachtige en soulful concert te verzorgen met haar band. In de theaters zal zij, evenals zij dat deed in de kerken, een selectie van de bekendste, maar ook meest ontroerende nummers vertolken van ‘the Queen of Gospel’. Met deze kerkentour brengt Denise Jannah een eerbetoon aan de meest invloedrijke, bevlogen en bescheiden gospelzangeres aller tijden die over haar gospel muziek zei: “I sing God’s music because it makes me feel free. It gives me hope. With the blues, when you finish, you still have the blues.”

De Amerikaanse Mahalia Jackson wordt op 26 oktober 1911 geboren in New Orleans en overlijdt op 27 januari 1972 in Chicago. Naast haar indringende vertolking van Gospel songs staat zij ook bekend als markant voorvechtster in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Groot succes bereikt zij in 1947 met het lied “I will move on up a little higher”, waar  meer dan één miljoen platen van worden verkocht. In de jaren vijftig wordt zij ook in Europa mateloos populair en zo staat er van 1952 t/m 1971 in haar agenda een reeks van succesvolle internationale tournees.

Denise Jannah wordt bijgestaan door Danny van Kessel op piano, Pieter Althuis op bas en Walther Muringen op drums.


Deze avond biedt tijdens het concert een compleet driegangendiner:

Creoolse pindasoep met kokos en runderstoofvlees, geserveerd met cassave

*

Jambalaya uit New Orleans met kip en tijgergarnalen, geserveerd met oriëntaalse rijst met limoen, cajunkruiden en groenten

*

Bananenfoster met huisgemaakt walnotenijs en slagroom


 

45,00 inclusief diner