19|01
za 19|01 20:30 uur

Arjan Erkel – Vrijheid van Denken en Doen

Voor klanten van Woestenburg Accountants is dit een van de keuzevoorstellingen.

Een meeslepende voorstelling over zijn ontvoering in Dagestan

De ontvoering van Arjan Erkel in 2002 door rebellen uit Dagestan en zijn vrijlating twintig maanden later, waren volop in het nieuws.

In zijn voorstelling Vrijheid van denken en doenvertelt Erkel hoe gemaskerde en zwaarbewapende rebellen hem vast hielden in een hok van twee bij anderhalve meter onder de grond. Een periode vol afzien, angst en onzekerheid over een goede afloop. Hij neemt het publiek mee naar de wanhopige situatie waarin hij verkeerde en hoe het hem langzaam lukte zijn invloed en vrijheid te vergroten en hoop te houden op een goede afloop.

Publieksreactie: ‘Arjan is geen acteur en geen zanger, maar dat is nu net de kracht: het publiek beseft dat het niet kijkt naar iemand die het speelt, maar naar iemand die het écht heeft meegemaakt en ondergaan. De ontvoering, de angst, het verdriet maar ook de nodige humor en de muziek die hem door die 20 maanden heen sleepten. Het decor en de projecties maakten het plaatje af. Met als toegevoegde waarde het gitaarspel van de sympathieke Jan Wilm Tolkamp. De laatste gitarist van de band Normaal.

En na de voorstelling komt dan ook het besef bij de mensen; wat een groot goed, je vrijheid van denken en doen! Een aanrader om te bezoeken.’

tekst en performance: Arjan Erkel

gitaar en zang: Jan Wilm Tolkamp

regie: Eva-Lise Geerlings

photocredits: Eyescream Photography

€ 18,00