18|01
vr 18|01 20:30 uur

Argentina Freire en Analgésico – Fado

Argentina Freire werd op 20 augustus 1981 geboren in Cova de Piedade, Portugal. Inmiddels woont ze al lang in Faro en daar in de Algarve, begon ze in 2009 haar carrière in de fado. Vanaf haar 19e werkte ze eigenlijk al als professioneel zangeres, in heel andere muzikale genres, zoals jazz, pop en rock, in verschillende bands. In de fado vond zij echter haar roeping als zangeres. En toen de fado haar eenmaal had gevonden, heeft ze deze passie nooit meer verlaten.

Argentina nam deel aan verschillende fado-wedstrijden, zoals men die in Portugal regelmatig organiseert. Ze behaalde steeds hoge plaatsen en na verloop van tijd werd ze de meest gevraagde fadista van de wijde regio. In 2012 verscheen haar prachtige cd ‘Recusa’. Daarop zingt ze zeer bekende fados, maar ook onbekender werk, zoals ‘Na poeira dos teus passos’ (‘In het stof van jouw voetstappen’).

Op alle grote en kleine podia in de Algarve heeft Argentina haar fado gezongen. Ook elders in Portugal en daarbuiten heeft het publiek kunnen genieten van de authentieke, gloedvolle en ontroerende vertolkingen van deze getalenteerde fadista.

Momenteel is ze bezig met het uitbrengen van een cd met vooral eigen werk, want behalve een goede fadista is ze ook een songwriter.

Tijdens de voorstelling zal ze worden begeleid door de Nederlands-Portugese fadogroep ‘Analgésico’. Deze groep bestaat uit:

Joris van Nispen (viola baixo)

Elmar Gardes (viola de fado)

Tineke Huijser (canto)

Frank van Tussenbroek (guitarra)

€15,00