Drominterview #1: Edwin Berg

Edwin Berg staat zaterdagavond 26 mei wederom in het Syngenta Theater. We hebben hem een paar vragen gesteld, over muziek, om hem een beetje beter te leren kennen. Welkom bij het eerste Drominterview!

Vijf x kort

Liever meer optreden of meer componeren?

Meer optreden.

 

Favoriete filmmuziek?

Er is zoveel mooie filmmuziek! Maar John Williams (van o.a. de Harry Potter en veel Spielbergfilms) is toch wel favoriet (luister naar de grootste hits van John Williams)

 

Mooiste compliment?

Niet een specifieke opmerking, maar als mensen zeggen dat ze een goed gevoel krijgen bij mijn muziek is wel erg fijn.

 

Meest geluisterde werk van Bach?

Aria van de Goldberg variaties (klik hier voor een Youtube versie).

 

Meest verschrikkelijke muziek?

Sommige muziek…vind ik slecht. Maar, smaken verschillen. Geen commentaar verder!


Met welke muziek ben je opgegroeid?

Klassiek op zondagochtend. Supertramp en Genesis tijdens de afwas. Een klein beetje jazz: af en toe een verloren plaat van Ella Fitzgerald of Oscar Peterson. Vanaf mijn 13/14de werd popmuziek steeds belangrijker. Maar vooral jazz ging een steeds grotere rol spelen. En er kwam steeds meer bij..soul….Stevie Wonder, Michael Jackson. Heel divers.

Welke jazzplaten luister je regelmatig?

Muziek van pianisten Keith Jarret, Brad Mehldau en Oscar Peterson. Ook wel Frank Sinatra. En ook wel modernere dingen, van die jonge gasten uit New York die meer fusion jazz maken. Spannende combinaties tussen jazz en pop. Op het conservatorium ga je op een heel academische, wetenschappelijke manier met muziek om. Pas toen ik daar niet meer op zat kon ik weer voor mijzelf bepalen wat ik echt mooi vind.

Waar ben je muzikaal gezien niet goed en zou je beter in willen zijn?

Gitaar spelen! Ik heb een gitaar en ben aan het oefenen. En het mooie is wel, de muzikaliteit is er al, vooral het trainen van de handigheid moet nog komen. Ik hou van drummen, bassen, zingen, gitaar spelen… Maar het best ben ik natuurlijk in piano spelen. Maar het zou leuk zijn om beter te zijn op de gitaar.

Wat hoop je (op muzikaal gebied) nog te behalen?

Een zekere mate van bekendheid bereiken:  door veel op te treden, les te geven… Daar doe ik nu mijn best voor.

Als mensen nog niet zo thuis zijn in klassieke muziek, welke componist of stuk raad je ze aan?

Mijn concert! Op even terug te grijpen op de eerdere vraag over het mooiste compliment, ik heb vaker gehoord dat ik de muziek heel toegankelijk maak, dat Bach nog nooit zo binnenkwam. Dat is tenminste wat mensen mij meegeven.

 

Edwin Berg en Thailo: voor de liefhebber én voor hen die minder bekend zijn met Bach (en klassiek).

Koop kaartjes via deze link.